Stark prestation av Fyrisbeach i kvalet till Klubblags-SM som tyvärr tog slut i kvarten

Stark prestation av Fyrisbeach i premiärupplagan av Klubblags-SM i beachvolleyboll 2024

I lördags spelades kvalturneringen till Sveriges första klubblags-SM i beachvolleyboll i Huddinge hos The Beach. Totalt sju finalplatser stod på spel inför premiärturneringen, 4 i herrklassen och 3 i damklassen och Fyrisbeach representerade i båda klasserna.

I damklassen konkurrerade 8 klubblag om att komma i topp tre. I gruppspelet mötte FBC först Team Gotland som slog oss i ett “Golden set”. Sedan vann båda våra damlag sina respektive motståndare från Södertelge som då slogs ut och FBC:s damer gick till kvartsfinal. Där mötte damerna Jönköping som ställde upp med ett starkt lag, men även där gick klubblags-matchen till ett avgörande i “Golden set” och där knep Jönköping semifinalplatsen. Starkt jobbat damer! Elin Nordmark, Ellen Stavbom, Fanny Wennberg och Jenny Blomqvist.

Ett sent avhopp ledde till att 11 klubblag gjorde upp på herrsidan. I herrklassen skulle en semifinalplats innebära en biljett till Klubblags-SM finalen i Västerås och FBC:s herrar gick helhjärtat in för utmaningen. I gruppspelet mötte herrarna tufft motstånd från Mölltorp (där två av spelarna är f.d. Fyrisbeach-spelare) vilket innebar en tredjeplats i gruppen och en åttondelsfinal innan vidare slutspel. En av våra herrar skadade dessvärre en tå under första matchen, men tejpad och med strumpa på foten lyckades Martin tillsammans med partnern Albin ändå vinna sin match i åttondelen mot Malmö samtidigt som Simon och Gustav vann sin. Så herrarna tog sig till kvartsfinal utan ett avgörande i “Golden set”.  

I kvartsfinalen ökade nivån på motståndet och Habo Wolley satte tyvärr stopp för herrarna med 2-1 och 2-0 vinst i matcherna. Starkt jobbat herrar! Albin Hedberg, Gustav Molin, Martin Taxén och Simon Apelthun.

Varma applåder till våra klubblag för fin prestation i det här nya formatet!

Stort tack till arrangerande förening 08 Beachvolley Club och Niklas Gustafsson som administrerade hela dagen! 

Och ett litet extra tack till Ture Hultin och Malin Bjärkstedt som var med under dagen och stöttade våra lag på olika sätt. 

Tack!

Svensk volleyboll skriver om lördagen: Sju lag triumferade i kvalet…

Ungdomsläger 2024

Äntligen dags att presentera FyrisBeach beachläger 2024!

Förutom beachvolleyboll så blir det en mängd lekar, en avslutande turnering och massor av annat skoj. Inga förkunskaper krävs!

Datum: 17-20 juni, kl 10-15

Ålder: 10-16 år (födda 2008-2014)

Plats: Fyrishovs beachvolleyplaner

Mat: Lunch ingår

Kostnad: 750 kr

Anmälan via detta formulär:

https://forms.gle/dV2ZfFjZ7WFr8itg6

Sista anmälningsdag: söndag 9 juni

Betalning: Swish 123 470 2387 med meddelande ”Beachläger 2024 namn efternamn”

Frågor: Hör av dig till ungdom@fyrisbeach.se vid frågor

Eller direkt till ansvarig Ture Hultin

turehulin@icloud.com

0723707401

Häng med! 😄👊🏐